Asadar am atras 2,9 miliarde euro… nu gasesc niciunde o defalcare pe programe operationale, doar o impartire grosiera intre programele finantate din fondurile de coeziune (1,9 miliarde) si cele finantate din FEADR (PNDR-restul de un miliard), deci nu stiu daca este adevarat sau daca este vorba de prefinantari… daca este asa, nici vorba de absorbtie… Cred ca am dreptate, din pacate, deoarece autoritatile de management de abia au fost acreditate… asadar, pana acum putinii care au castigat proiecte nu au avut cu cine sa semneze contracte de finantare. Deci nu prea au fost cereri de rambursare onorate catre beneficiari. Continuand, evident ca nu prea au fost cereri de rambursare la nivel de tara. Cum adica…am atras? Probabil sunt prefinantari. M-as bucura sa ma insel. Dar de unde stiu daca ma insel sau nu, daca autoritatile nu ne dau amanunte? Incalca principiul transparentei privind utilizarea fondurilor de la bugetul national si UE, asa cum au facut-o de la inceptul acestui exercitiu financiar.

Se pare ca dna. ministru aduna si putinele cereri de rambursare depuse la Bruxelles, dar a caror analiza nu a fost inca finalizata.

Pentru cadrul financiar 2014 – 2020, România are alocare de aprox. 33 miliarde euro, detaliată pe PO astfel:

– FEDR – 11,2 miliarde euro

– FC – 8,1 miliarde euro

– FSE – 4,7 miliarde euro

– Politica agricolă comună – 8, 127 miliarde euro – pilonul II, la care se adauga 12,529 miliarde euro aferente pilonului I (plati directe)

– Fondul european pentru pescuit si afaceri maritime – 0,17 miliarde euro

– Fondul european pentru ajutorarea persoanelor defavorizate – 0,41 miliarde euro.

 Doamna comisar Corina Cretu a declarat ca platile catre Romania sunt de 95 milioane euro. Asta inseamna rata de absorbtie de 0,28% – septembrie 2017.

No Comments on “Ministrul Rovana Plumb ii sfatuieste pe primari sa depuna cat mai multe proiecte cu fonduri europene”

You can track this conversation through its atom feed.

No one has commented on this entry yet.

Lasă un răspuns

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>